Shoppen? Doe dat maar met je spijkerbroek!

Je hebt een spijkerbroek nodig, en deze heb je nú nodig. Je gaat wat verschillende winkels langs en zoekt naar de perfecte broek. Mooi, goed passend en hem direct aan kunnen trekken, dat zijn de belangrijkste criteria als het gaat om het aanschaffen van deze broek. Helaas zie ik tegenwoordig deze ‘aanschafnood’ steeds vaker voorbij komen als mensen een nieuw paard hebben aangeschaft. De nieuwe eigenaar leeft enkele dagen op een roze wolk en zodra de nieuwe aanwinst is gearriveerd op de nieuwe stal willen ze maar al te graag een rondje rijden, maar dan komt men tot de ontdekking dat ze daar toch een zadel voor nodig hebben.

Natuurlijk is dit een beetje spottend bedoeld en begrijp ik heel goed dat als je een paard aanschaft, je hier graag op wilt rijden en graag ook direct. Echter, kunnen wij van een zadelpasser verwachten dat zij binnen 2 dagen op de stoep kunnen staan met 100 voorraadzadels met het liefst ook nog wat blingbling naar ieders zin? Ik denk het niet. Soms heeft een klant geluk en kan ik wel dezelfde week nog komen en kan er een zadel uit voorraad geleverd worden of kan er een leenzadel achter gelaten worden. Maar soms kan dit ook niet.

De afgelopen week speelde het zich 2 keer af, bovenstaand fenomeen. In deze gevallen kon ik de klant niet binnen een week helpen, de een kon over 2 weken terecht, de ander over 3 weken. Volgens deze beide klanten was het absoluut geen optie daarop te wachten met rijden. Ik heb werkelijk alle literatuur nagezocht en meerdere dierenartsen geraadpleegd, maar er werd mij bevestigd dat geen enkel paard van 2 of 3 weken niet rijden, minder zou worden of zelfs erger. Daarnaast zijn er gelukkig genoeg andere activiteiten te ondernemen met je paard!

Wat is vaak de keuze die wél gemaakt wordt in dergelijke situaties? Veel paardeneigenaren gaan ‘shoppen’. Iedere zadelpasser in de omgeving wordt afgebeld en welke als eerst kan komen, daar gaan ze voor. Er is een oud gezegde: ‘haast en spoed is zelden goed’. In dit geval ben ik het daarmee eens.

Het is belangrijk dat mensen voor ze een paard aanschaffen, goed bedenken wat zij allemaal nodig zullen hebben voor dat paard en waar mogelijk al contacten leggen met professionals die hen daarbij kunnen helpen. Zo ook op zadelgebied, oriënteer jezelf tijdig. (En dat is dus niet wanneer je je dekje op je paard hebt liggen en je jezelf dan bedenkt dat je nog geen zadel hebt) Stel je vragen als; Wat vind ik belangrijk aan een zadel? Over welke professional heb ik goede verhalen gehoord? Wat is mijn budget en wie kan me binnen dat budget het best helpen? Maak in ieder geval een bewuste keuze voor een bepaald merk of een bepaalde professional die je hierin verder helpt.

Natuurlijk moet je dit artikel met een korreltje zout nemen. Wel wil ik je maar al te graag de achterliggende boodschap meegeven. Dus oriënteer jezelf (ook) op zadelgebied voorafgaand aan het kopen van een paard! Heb je serieus een paard op het oog? Contacteer de zadelpasser waar je voorkeur naar uitgaat, informeer naar de mogelijkheden en maak indien mogelijk al een afspraak (onder voorbehoud). Iedere zadelpasser wil uiteindelijk paard en ruiter helpen en zal dus zijn best voor je willen doen. En dat shoppen… die kwaliteit komt volgende week wel weer van pas als je die nieuwe spijkerbroek nodig hebt.

Maud Baselier

Eigenaresse Horse & More

MSFC gecertificeerd zadelpasser en -reparateur

Bijscholing en vakantie 2019

Helaas zijn in de hippische sector nog veel vrije beroepen. Dit betekent dat iedereen zich bijvoorbeeld hoefsmid mag noemen, maar iedereen mag zich (helaas!) ook zadelpasser noemen.

Echter is iemand niet zomaar een goede zadelpasser. Aan de kennis en kunde van een zadelpasser, ligt naar mijn mening een goede theoretische basis, met uiteraard genoeg praktijkervaring en daarnaast de drive om altijd te blijven leren en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de hippische sector op alle gebieden.

Naast het feit dat ik MSFC gediplomeerd ben als zowel zadelpasser en zadelmaker en lid ben van de Vereniging voor zadel- en tuigdeskundigen (VZTD) welke verschillende bijscholingen faciliteren, wil ik me nog meer uitdagen en mijn kennis blijven vergroten.

Om deze reden staat er in 2019 een belangrijke bijscholing en een examen op de planning. Van 28 juli t/m 2 augustus staat er training op het programma bij Laurence Pearman van Cirencester Saddlers in Engeland. Op 2 augustus neem ik ook deel aan het examen bij de Society of Master Saddlers. https://www.mastersaddlers.co.uk/

Naast bijscholingen, is het toch ook echt van belang om soms even rust te nemen. Dit betekent praktisch dat ik van zaterdag 27 juli t/m 11 augustus geen afspraken in plan en ook minimaal bereikbaar zal zijn. Daarnaast stroomt de agenda voor de maand juli alweer erg vol. Dus maak je afspraak snel! (bij voorkeur via een bericht naar 06-23254764 of een terugbelverzoek naar dit nummer i.v.m. werkzaamheden)

Nieuwe producten Voermeesters!

Horse Event 2018 is weer achter de rug. Een nieuwe locatie en érg veel publiek, maar ook de gezelligheid zoals we van Horse Event gewend zijn. Ook Voermeesters, Subli en Masters waren aanwezig met een stand op Horse Event.

En, *tromgeroffel*, Voermeesters had niet 1, niet 2, niet 3, maar maarliefst 4 nieuwe producten welke hun introductie kregen op Horse Event! Er is een ‘nieuw’ assortiment ontwikkeld van muesli’s en deze bestaat uit de volgende producten:

  • Voermeesters Basismuesli
  • Voermeesters Vezels- en kruidenmuesli
  • Voermeesters Sportmuesli
  • Voermeesters Ruwvoermix Royaal

Deze producten zijn uiteraard ook verkrijgbaar via Horse & More. Uitgebreide informatie over deze producten vind je op de site van Voermeesters; http://www.voermeesters.nl/onze-producten. Voor advies of meer informatie mag er uiteraard ook altijd een mail of WhatsApp gestuurd worden of even worden gebeld. Deze gegevens vind je onder het kopje ‘contact’ op de website.

 

Paard & Voer wordt Horse & More

Met trots wil ik jullie laten weten dat de naam Paard & Voer is veranderd in Horse & More.

De reden hiervoor is dat, toen ik in april mijn bedrijf oprichtte, mijn enige bedrijfsactiviteiten voedingsadvies geven en het dealerschap van Voermeesters, Masters en Subli waren.

Echter in 2018 heb ik mijn 2 diploma’s van de MSFC behaald. Dit staat voor Masters Saddle Fitting Consultant. Dit houdt in dat ik zowel zadelpasser ben als zadelmaker. Dit is in mijn ogen toch echt het mooiste beroep wat je kunt hebben. De schakel tussen de ruiter en het paard, het zadel, zo optimaal mogelijk maken voor beide.

Daarom heb ik besloten het zadelpassen en zadelmaken ook actiever bij mijn bedrijf te betrekken. Dat is dan ook de reden dat ik de bedrijfsnaam heb veranderd in Horse & More.

Vanaf heden kunt u Horse & More dan ook bereiken via het mailadres; info@horseandmore.nl of via het telefoonnummer 06-23254764. Ook de website is vanaf heden www.horseandmore.nl.

Helaas is op Facebook de naamsverandering niet goedgekeurd waardoor ik genoodzaakt was een nieuwe pagina aan te maken. Like deze pagina even, dan wordt je ook weer op de hoogte gehouden betreffende alle nieuwtjes!

Groetjes, Maud!