Allereerst: leuk dat je een kijkje neemt op de website van Horse & More.

Zoals eerder vermeld is Horse & More een zadelmakerij en daarnaast verkoop- en adviespunt van de paardenvoermerken Voermeesters, Masters en Subli.

Maar wie is nu degene achter Horse & More? Dat ben ik, Maud Baselier. Ik ben een 21-jarige studente Leisure Management met een eindeloze passie voor paarden. Zo heb ik dan ook mijn eigen paard Doublon, een 10-jarige ruin van Up to Date, samen met mijn moeder een 16-jarige ruin genaamd Vasco d’Amata B en een mini-shetlander genaamd Zanka van Parkzicht.

De inspiratie voor Horse & More is eigenlijk begonnen bij mijn eigen paard Doublon. Hij was altijd wat gevoelig op zijn spieren en op zijn hoeven, dit wist ik en ik probeerde hier dan ook zo goed mogelijk rekening mee te houden. Echter in de zomer van 2017 raakte hij aan 4 hoeven hoefbevangen. Op dat moment was ik genoodzaakt het voerschema compleet om te gooien. Geen krachtvoer, een vitaminebrok en hooi, verder mocht hij niets eten.

Gelukkig is hij er weer bovenop gekomen, echter zal hij altijd gevoelig blijven voor hoefbevangenheid. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me ben gaan verdiepen in paardenvoer. Dit heeft heeft geleid tot mijn dealerschap van Voermeesters, Masters, Subli en Equilin om ook andere paarden van juiste voeding te kunnen voorzien en hun baasjes van voedingsadvies.

Daarnaast is Doublon een paard met een enorm karakter. Hij laat het wel merken als iets niet fijn is voor hem, dit uitte in stakingen tijdens het rijden waarbij ik maar beter af kon stappen. Uiteindelijk bleek ook het zadel hier effect op te hebben gehad, ondanks dat diverse zadelmakers aangaven dat dit zadel geschikt was voor mijn paard. Dit diende als grote inspiratie om de opleiding bij de MSFC te volgen. Ik heb hier de 2 jaren van de opleiding succesvol afgerond. Dit betekent dat ik zowel zadelpasser als zadelmaker ben en daarnaast diverse bijscholingen volg om helemaal up to date te blijven van de ontwikkelingen in de markt.

Door hulp van een collega zadelmaker is de zoektocht naar het juiste zadel bij Doublon geslaagd, mijn missie is dan ook, met een team van gecertificeerde zadelpassers, deze zoektocht voor ieder paard en eigenaar te laten slagen.