Kennismaken?

Iedereen kent wel zo'n 10-jarig meisje die steeds maar weer met een gewonde vogel, een bijna verdronken eendje, een gewond katje of een weggelopen hond thuis aankomt... Dat meisje was ik, Maud Baselier! En die enorme liefde voor dieren is nooit meer over gegaan.

Gelukkig heeft het wel minder reddingswerk-achtige vormen aangenomen en ben ik gelukkig met mijn beestenboel thuis (al is die behoorlijk groot). We hebben thuis in Roosendaal een 4-tal paarden, 3 honden, en nog een aantal andere dieren. 

Mijn dieren hebben allemaal 1 ding gemeen, ze hebben allemaal een duidelijk karakter. Iets wat ik enorm kan waarderen, bij zowel mensen als dieren. Máár gedurende mijn leven kwam ik erachter dat niet iedereen die eigen mening van dieren kon waarderen. Gaandeweg kwam ik tot de conclusie dat dit vaak komt omdat de signalen die mens en dier aan elkaar geven, niet goed verstaan worden door de ander. 

Dit is dan ook het moment geweest dat ik kennis ben gaan vergaren over hondengedrag. Dit vond ik zo fascinerend dat ik de opleiding tot kynologisch instructeur ben gaan volgen en deze succesvol heb afgerond. Zelf ben ik actief in het praktijkspeuren en detectiewerk met zowel mijn Rottweiler Pip als mijn Jack Russell Ukkie. Naast honden heb ik een fascinatie voor paarden. Zelf ben ik begonnen met paardrijden toen ik 5 jaar oud was en ben hier nooit mee gestopt. Zelf dressuur, spring en cross ik met mijn paarden.